img 036-5311451
info@mensendieck-almere.nl
img Kerkstraat 90, 1354 AC Almere
Oefentherapeut Mensendieck
Anneke Aaldertsz

Ik ben Anneke Aaldertsz en sinds 1991 werkzaam als oefentherapeut Mensendieck. Vanaf 1992 ben ik werkzaam in Almere Haven.

De Oefentherapie Mensendieck vind ik een waardevolle therapie om mensen bewust te maken van hun houding, beweging, ademhaling, in- en ontspanning, waardoor de activiteiten van het dagelijkse leven verbeteren.  Een gedragsverandering!   Vaak ligt de oorzaak van de klacht in een verkeerd houding- en bewegingspatroon, maar soms is het probleem complexer.

In 2014 heb ik dan ook de post H.B.O.- opleiding voor psychosomatische oefentherapie afgerond, om mij te verdiepen in ‘het probleem achter de klacht’. Hoe gaat iemand met zijn klachten om? Wat voor rol speelt de klacht in iemands leven? Wat blokkeert iemand?Wat gebeurt er precies als u “niet lekker in u vel zit”? Tijdens de  intake komen we erachter welke behandeling het beste bij u past.

Naast de richtlijnen en protocollen van de algemene- en psychosomatische oefentherapie ben ik tevens verbonden aan het monodisciplinaire netwerk Netwerk Chronische Pijn  De behandeling richt zich op, hoe u op een andere manier met uw pijnklachten kunt omgaan, waardoor u weer grip op uw eigen leven krijgt.